IMPROFÄST

| start | visfäst 2022 | tidigare program | Lugnets kulturförening | hitta hit |

IMPROFÄST

Lördag 8 oktober

IMPROFÄST - en experimentell minifestival där elektronisk konstmusik möter poesi, dans och folkmusik. Vi har bjudit in professorer från musikhögskolorna i Göteborg och Piteå, en folkmusiker, en dansare och koreograf, två spokenwordpoeter improviserar och skapar något nytt i stunden! Deltagarna kommer först träffas på en workshop där vi finner former för improvisationen, provar oss fram. Ingen av oss har gjort något liknande förut!

På kvällen blir det konsert för allmänheten, den 8 oktober kl 19, på Lugnet, det fd missionshuset i lilla byn Sätra mellan Marma och Karlholm.

Söndag 9 oktober

Dagen därpå, söndagen den 9 oktober kl 15, blir det en till konsert på Musikhuset i Gävle med samma deltagare och samma koncept, men eftersom det handlar om improvisation så kommer den ena konserten inte bli den andra lik.

Studieförbundet Bilda kommer hjälpa till med streaming, så att det ska gå att följa konserterna även på distans för den som vill. Det kommer också bli en nerklippt version av konserterna som kommer att läggas upp på Youtube i efterhand.

Deltagarna:
Stefan Östersjö, gitarr
Malin Jakobsson, poet
Per-Olof Swing, folkmusiker
Ami Skånberg Dahlstedt, dansare
Erik Wikström, poet
Palle Dahlstedt, kompositör och improvisatör

Entré: 100 kr (för pensionärer och studenter 50 kr)
Varmt välkommen!

Improfästen genomförs med stöd från Kulturrådet, Region Uppsala, Tierps kommun, Studieförbundet Bilda och Musikhuset i Gävle. Arrangeras av Lugnets kulturförening.

Kulturrådet Region Uppsala
Tierps kommun Bilda Musikhuset